Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ιόνια οδός : το απίστευτο και το μελό



Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Καλαμάτα με την Κακαβιά σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Ένα μεγαλο του τμήμα «σχίζει» την Αιτωλοακαρνανία στα δύο. Η περιοχή μετασχηματίζεται. Στην κυκλοφορία δώθηκε χθές το κομμάτι Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού – Κουβαρά Φυτείων .
Πέντε κόμβοι δυό γέφυρες σε 34 χιλιόμετρα Ευρώπη!
H λιμνοθάλασσα επιτέλους αναδεικνύεται. Σαν από θαύμα εμφανίζεται απο άκρο σε άκρο και μένει στα μάτια του ταξιδιώτη σε όλη την διάρκεια της διαδρομής Κεφαλοβρύσου – Αγγελοκάστρου και το αντίστροφο. Το ειδυλλιακό τοπίο κάνει αληθινό τον ποιητή που μιλάει για μια πόλη που κυριολεκτικά «αναδύεται από την Θάλασσα».
Η πανάρχαια φιλία που ενώνει αυτές τις δύο πολιτείες (Αιτωλικό, Αγγελοκάστρο) σε συνδιασμό με την σημερινή εύκολη σύνδεσή τους, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο συνένωσης αργότερα στο Καποδίστρια 2.
Λίγο παραπάνω
Η "αιμοδοσία" της παλαιάς Εθνικής οδού στο Αγρίνιο σταματάει μιας και ο καινούργιος άξονας είναι απομακρυσμένος από την πόλη . Οι κινητοποιήσεις με καινούργιες προτάσεις μάλλον αρχίζουν, αλλά τι κρίμα! πάλι «κατόπιν εορτής».
Στη Κλεισούρα.
Το μοναδικό του είδους φαράγγι παύει να είναι προσπελάσιμο σ αυτούς που κατευθύνονται στο Βορά. Θα είναι τυχεροί μόνο εκείνοι που πηγαίνουν στην περιοχή του Αγρινίου μέσου παλιάς εθνικής οδού. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι, αφού ο κυκλοφοριακός φόρτος δεν θα το «βαραίνει» πια.
Η πραγματικότητα όμως έιναι άλλη. Το μελό, πράγματι αδικεί ένα τέτοιο έργο. Ο αυτοκινητόδρομος δίνει περισσότερα απ όσα παίρνει..
Απίστευτα τοπία σε ένα εντυπωσιακό ανάγλυφο κάνουν την διαδρομή από τις ομορφότερες του κόσμου.
Όχι δεν είναι υπερβολή..πρόκειται για μια ιστορική στιγμή.