Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Αντιθέσεις στα «Ψάρια της Λιμνοθάλασσας»


Στη ζωγραφική
και στη φωτογραφία ο καλλιτέχνης έχει την δική του αντίληψη για τα θέματα που επιλέγει, καθώς επίσης και για την απόδοσή τους .
.
Κάποιοι ασχολούνται με τη φύση, πολλοί με την καθημερινότητα η τις ανθρώπινες δραστηριότητες και άλλοι με τον κόσμο της φαντασίας, με πειραματισμούς στα σχήματα και τα χρώματα. Όλοι τους αποδεκτοί.
Μια πληθώρα ιδεών αποτυπωμένη σε διάφορα μεγέθη επιφάνειας που οι θεατές καλούνται να αποκωδικοποιήσουν για να μπορέσουν να κατανοήσουν την διάθεση και το νόημα.
Τα βιώματα και οι εμπειρίες των δημιουργών ασφαλώς κι έχουν σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να μην έχουν.

Ο Αποστόλης πάντως δίνει τη δική του διάσταση στο θέμα το «Ψάρι της λιμνοθάλασσας», και το βλέπει περισσότερο σαν γαστρονομικό θύμα παρά κυρίαρχο του βυθού. Ο Μιχάλης ανησυχεί και πρόσθετει χρώματα και στολίδια ενώ η Βάνια που την απασχολεί το "βάθος", το σχεδιάζει άσαρκο κι άψυχο.
Οι πίνακες δεξιά είναι από την ομαδική έκθεση που παρουσιάστηκε στη Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό στις 27/9/2009 και διαρκεί ακόμη και σήμερα - υπαίθρια στο κέντρο της πόλης.
.
Αυτές τις μέρες εκθέτουν δυό ακόμη φίλες την επιδεξιότητά τους στη φωτογραφία. Πατήστε εδώ για την Άννα Γαλανού κι εδώ για την Ελένη Τσώνη.