Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Μια βραδιά στο Γκάζι



Tο περασμένο σαββάτο βρεθήκαμε στο Γκάζι. Ίσως το όνομα «MAMACA'S» να μην είναι τόσο καλή ιδέα για ένα καινούργιο κατάστημα. Κι όμως, εκεί αποδεικνύεται ότι αυτό το όνομα δεν επηρέασε την φήμη. Το αντίθετο μάλιστα , η φήμη επηρέασε το MAMACA'S και το έκανε από τα πιό συζητημένα καταστήματα στην Αθήνα. Σπουδαίο ελληνικό φαγητο και δυνατή ψυχαγωγία για "after" καταστάσεις.
Αρχικά έγινε το εστιατόριο, που διαθέτει χώρο για ποτό και δώμα, με θέα την Ακρόπολη. Είναι εμπειρία να βρεθείς εκεί. Είναι σχεδιασμένο σε διάφορα επίπεδα και οι πέτρινοι τοίχοι του έχουν μια απαλή λεία επιφάνια επικάλυψης που θυμίζει τα ασπρισμένα σπίτια του χωριού. Έπιπλα και φωτιστικά είναι φτιαγμένα από τον δημιουργό του. Επικρατεί το λευκό το τσιμέντινο πλακάκι και η γαλβανιζέ λαμαρίνα.
Λίγο αργότερα από το restorant έγινε το club απέναντι. Μμμ! Εδώ κι αν είναι εμπειρία. Ανεξάρτητα τα μουσικά ακούσματα που προτειμάει κανείς, που μπορεί να είναι τζαζ Ποπ η ακόμη και λαϊκά, έως δημοτικά, εδώ θες δεν θες, μπαίνεις στο ρυθμό και παρασύρεσαι. Το είδος ανήκει στην House μουσική που προέρχεται από επώνυμους DJ και μηχανήματα που εκπέμπουν πολλά μα ,Decibel. H Φιλοσοφία του σχεδιασμού είναι περίπου η ιδια. Με λίγο περισσότερο ξύλο και ψαθί. Να πρόσεχαν μόνο τους βοηθητικούς χώρους. Το εντυπωσιακότερο απ' 'ολα είναι η συρόμενη οροφή που κάθε λίγο ανοιγοκλείνει και μετασχηματίζεται.. σε σύμπαν με χιλιάδες αστέρια και αισθητά καθαρή ατμόσφαιρα.
Kαι τα δυο δηλώνουν Ελληνικά, για μερικούς άλλους Νεοελληνικά με εξαίρεση μόνο τη μουσική του club, που κατα τα άλλα είναι μοναδική, και τα προτείνω ανεπιφύλακτα.