Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Για τον Χρήστο


Ασχολείται με χρωματικές εργασίες στα κτίρια.. Είναι αυθεντικός και απολαμβάνει την δημιουργική δουλειά του περισσότερο από κάθε άλλη ιδίως όταν το αποτέλεσμα τον καλύπτει.
Γεννημένος στο Αιτωλικό με δυο παιδιά προσπαθεί.. Ταπεινός . Κανείς δεν γνωρίζει το κρυφό ταλέντο του μέχρι σήμερα. Μέσα στον αγώνα για την επιβίωση βρίσκει το χρόνο να ασχοληθεί με την τέχνη.
«Με ξεκουράζει και μου δίνει αυτοπεποίθηση».
Η γοητεία των χρωμάτων τον έχει συνεπάρει. Πειραματίζεται πάνω σε μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. με αναμείξεις διάφανων χρωμάτων. Ξεφεύγει από τα κλασικά μοτίβα. Κάνει ένα ατέλειωτο παιχνίδι με χρώματα και εργαλεία την φωτιά και κάθε λογής διαλυτικά που ανοίγουν τις αποχρώσεις και τα σχήματα . Στο τέλος όλα αυτά σκεπάζουν αρμονικά την επιφάνεια, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή σύνθεση.
Ζει το όνειρο.
Ένα «μετασχηματισμό».
Το γραφίστικο- μάλλον δυσάρεστο- αποτέλεσμα, σώζεται γιατί διακρίνεις εύκολα το «δια χειρός» στο απαλό ανάγλυφο που δημιουργείται.
Το έργο μπορεί να τοποθετηθεί σε μια θέση στο τοίχο αλλά μπορεί κάλιστα να χρησιμοποιηθεί και σαν βιτρό λόγω της εξαιρετικής διαφάνειας του.
Λέμε ναι στο Χρήστο. Ένα ακόμη φίλος της τέχνης προστίθεται στην art movement της πόλης.
Πιθανόν να τον θαυμάσουμε στην ομαδική που ετοιμάζεται τον Αύγουστο στο Αιτωλικό.

Στις photo οι "τέσσερεις εποχές" σε διαστάσεις 0,50 Χ 1,00